CAPTURI SI TESTEMONIALE

STIGMA FISHING & HUNTING

TESTEMONIAL

de SABIN TITEIU

Trecand mai bine de doua luni de la ultima iesire la pescuit si fiind mijlocul verii, simteam nevoia sa fac o partida de neuitat. ln orasul de la poalele Tampei, unde locuiesc, ma intalnesc intr-o zi cu prietenii si cu dor de pescuit arunc “pastila” unuia dintre ei, pescar. Nu sta nici el pe ganduri si stabilim ziva de pescuit si alte detalii.
Ajung acasa bucuros, pomesc calculatorul si intru pe net pentru a vedea care este activitatea pe lacul unde urma sa pescuim.Lacul este situat dupa Fagaras , la Ucea de Jos,unde mai pescuisem doar o data.Este o zona salbatica si frumoasa care ascunde crapi sanatosi si lini de poveste.Ma sfatuiesc cu doi prieteni care au fost inainte si mi-au zis sa nu merg pe boiles dar sa nu plec de acasa fara porumb de miere si scoica.
Ziva cea mare se apoprie ,ni se alatura inca un prieten si tacem rost cu aceasta ocazie de masina.Ne-am strans trei pescari de feeder,facem rezervare sa fim siguri ca prindem locurile pe care le dorim.
Inainte cu cateva zile,ne sunam si incepem sa ne gandim la nada si “condimentes.Ne punem de acord sa incercam ceva nou pentru noi si anume sa pescuit la distanta pentru crapi mai mari de 3-6 kg,in dorinta de a dobori recordurile personale.
Am fost initiat in acest sport de mama mea de la 5 ani iar sentimentul de bucurie si liniste care il am cand sunt la pescuit poate multi il cunosc…. pentru mine este de nedescris. Pescuiesc la crap de 4 ani si doar la acest stil de 3 ani.lnainte de fiecare partida citesc, ma documentez si cel putin cu o noapte inainte e dat sa nu pot dormi de nerabdare,entuziasm,emotie,adrenalina,…nu stiu.
ln fine, trec noptile nedormite (fara numar) vine ziua de sambata cand plecam.Pe drum veselie,voie buna,amintiri hazlii de la partidele anterioare.Cand am intrat in comuna,pe drumul care duce spre lac, liniste deplina pana la vederea locului care ne-a redeschis gurile.
Platim,ne interesam de activitatea de pe lac,ne pozitionam si descarcam repede.Totul disciplinat si rapid ,parca eram in armata,fiecare asteptand cat mai repede nada pentru a pescui.Ne-am pozitionat in “coada* lacului unde stiam ca exista apa mai adanca cu structuri,praguri si agataturi, exact ce cautam pentru mustaciosi mai maricei.
Ma apuc de pregatit nada.Desi este un lac salbatic ,stiam ca a fost populat si cu ceva crap de crescatorie.Asadar pun la inmuiat vreo 400g de pelete cu marimea de 3-6mm.Ca nada am ales Super Mix Carpa de la Trabucco  Dupa umectarea finala si sitare am adaugat un pumn de viermi pentru a pacali poate cativa lini. La sfarsit am pus pelete uscat pentru a se dizolva mai tarziu in apa. Fiecare a avut galeata lui separata astfel incat peletele neumectat sa nu usuce toata nada. Am facut o nada simpla pentru a nu risca si speria mustaciosii din balta salbatica .
lmi scot si eu muntia, 3 lansete de la Trabucco, fiecare cu actiune diferita respectiv light,medium si heavy. Le echipez rapid cu mulinetele corespunzatoare, echipate cu fir 0,18 XPS Feeder iar pe lanseta heavy 0,22.Din cauza substratului si structurilor pescuiesc la inceput astfel: antitangle cu cosulet de 30g cu sita rara,iar pe lanseta heavy pun un momitor cu tija de 35g si carlig cu montura fir de par.Pentru celelalte lansete am optat pentru carlige cu paleta legate cu Super Elitte de 0,14 si marimea 18.

Ne gasiti la:
Adresa : Romania, Brasov, Str. Alexandru Vlahuta, Nr.61

Telefon : +4 (0799) 626 727

Tel.Fax : +4 (0368) 444005

E-mail : fishing@stigma.ro