Strategie:

In urmatorii 5 ani firma isi propune o rata anuala de crestere a cifrei de afaceri in trepte regresive de la 100% in 2009 (274.000 Euro ), 75% in 2010 (479.500 Euro), 50% in 2011 (719.000 Euro ), 35% in 2012 (970.000 Euro), 25% in 2013 (1.213.000 EURO), la un profit brut de minim 10 % / an.

Domeniile de activitate se vor extinde spre:
- executia integrala a unor imobile cu maxim doua nivele;
- executia de retele stradale si de utilizator, pentru gaze naturale;
- productie de tamplarie din aluminiu si PVC cu geam termopan.

Calitatea executiei produselor, a instalatiilor, a structurilor, si a finisajelor vor tinde spre calificativul fara defect, urmarind cu rigurozitate procedurile Sistemului de Management Calitatii integrat cu Mediul, corelat cu programe de selectie, instruire, perfectionare si stimulare a personalului.

Politica de personal:

Procesul de selectie si angajare de personal are regim permanent, adaptat programului de dezvoltare al firmei, se face prin anunturi la mica publicitate in ziarele locale, urmate de analiza referintelor si interviuri, proba de lucru, angajare de proba prin contract de munca pe perioada de trei luni cu transformarea ulterioara in angajare pe durata nedeterminata.

In primele trei luni de activitate, muncitorul va fi integrat intr-o echipa iar maistrul acesteia il va urmari si-l va indruma astfel incat evolutia lui sa tinda spre normele de calitate si de randament adoptate de STIGMA PROIECT.
Dupa perioada de adaptare si integrare, lucratorul obtine dreptul de a urma un program de instruire pentru perfectionarea calificarii sau policalificare, finalizat prin obtinerea unei diplome sau a unei autorizatii.
Nivelul cistigurilor salariale este in functie de nivelul calificarii, randamentul lucrului si volumul de timp lucrat. In perioadele de stagnare a lucrului, datorate unor motive obiective, salariul este calculat la o valoare medie.

Strategia de Marketing:

Societatea STIGMA PROIECT este interesata de executia lucrarilor in zona geografica a Municipiul Brasov si imprejurimi si vizeaza lucrari de volum mic spre mediu in domeniile de competenta a societatii.
Piata constructiilor in aceasta zona prezinta o dinamica in crestere continua ce depaseste media nationala.
Cresterea economica din ultimii ani, corelata cu reducerea inflatiei, si implicit a dobanzilor bancare, a condus la o crestere a cererii de locuinte. Locuintele au devenit si investitii profitabile, prin chiriile ale caror nivel, in Brasov, permit o amortizare rapida (7-10 ani), ca urmare a atractivitatii orasului din punct de vedere al ofertei locurilor de munca, unele foarte bine platite. Acestea au condus la cresterea cererilor de lucrari de constructii.

La lucrarile de constructii noi se adauga o piata , de asemenea in crestere, a lucrarilor de consolidare, refacere finisaje, inlocuiri instalatii, reparatii si intretineri de cladiri si instalatii, avand ca scop cresterea sigurantei seismice si de exploatare, si a gradului de confort si, implicit, a valorii de piata a lor. Aceste lucrari sunt cerute de exigentele in crestere ale pietei imobiliare precum si de reglementari legislative. Investitiile sunt favorizate de existenta resurselor financiare, concentrate in zona Brasovului.

Brasovul, in care se deruleaza afaceri tot mai multe si mai importante, este un oras care are un buget in crestere, parte importanta din acesta revenind lucrarilor de infrastructura (inclusiv retele noi si refacute), lucrarilor la cladirile sociale (scoli, gradinite, spitale) si sedii administrative.

Am observat la clientii nostri interesul fata de urmatoarele aspecte ale ofertei:
- oferta complexa de lucrari venita de la un singur executant, asa incat clientul sa negocieze cu un singur antreprenor toata lucrarea de care are nevoie. STIGMA PROIECT are aceasta capacitate prin echipele sale de lucru care pot executa atat lucrarile de structura si de finisaje ale cladirilor cat si lucrari de instalatii.
- timp scurt de executie a unei lucrari. Prin numarul optim de lucratori calificati pe meserii, o parte din ei cu doua sau trei calificari (tamplar-parchetar, fierar-betonist, zugrav-vopsitor-faiantar, instalator-montator rigips-montator tamplarie), STIGMA PROIECT poate aborda lucrari complexe de finisaje si instalatii cu timp minim de executie, datorat intrepatrunderii operatiilor aferente aceleiasi zone. Practic, timpul de executie se reduce strict la suma timpilor, tehnologici necesari fiecarei operatii succesive.
- flexibilitatea tehnologiilor oferite ce acopera orice tip de solicitare. STIGMA PROIECT poate executa lucrari de instalatii folosind orice tip de material (PVC, polietilena, PEHD, pexal, cupru, otel sudat sau filetat) si lucrari de finisaje pe orice structura (beton, caramida, BCA, BCU, rigips, lemn, metal) si in orice grad de finisare, folosind orice material de finisare (huma, var, vopsea lavabila, vopsea, ciment alb in amestecuri cu nisip sau praf de creta etc.)
- acordarea de garantii credibile. Activitatea firmei este guvernata de procedurile tehnologice si de calitate cuprinse in Sistemul de de Management al Calitati.

 

i.